1. Общежитие за бедни 1.1 1.2 Над 20% от хората

...
 
1. Общежитие за бедни 1.1 1.2 Над 20% от хората
Коментари Харесай

В Хонконг съществуват така наречините жилища ‘’мравуняци‘‘

 

1. Общежитие за небогати

1.1

1.2

Над 20% от хората в Хонконг, което е съвсем 1,5 милиона души, живеят под прага на бедността. За такива хора  има самобитни общежития – стаи, в които има към 20 кревати с величина от 180 на 60 см. Хората живеещи на такова място безусловно нямат място за нищо. Но пребиваването даже в такива безчовечен условия ще коства 10-12 хиляди рубли на месец. Но не всички от тези хора са безработни. Мнозина  от тях търгуват на пазара или мият чинии, само че към момента не могат да си разрешат най-хубавите условия и живеят в кафези в продължение на години.

2. Помощни стратегии за по-ниския клас

2.1

За този клас вид хора  има общински жилища. Те имат обща кухня и тоалетна, както и 5-6 дребни стаи, в които има  поставени маса и легло. Ако имате шанс, можете също да имате килер в спалнята, само че постоянно наемателите би трябвало да окачват нещата навръх стените. Такава стая коства към ₽ 30 хиляди на месец.

3. Малки жилища за младежи

3.1

Трудно е да започнеш независим живот в Хонконг: наемането на парцел коства доста пари. И по този начин, 1-стаен апартамент в в покрайнините ще коства съвсем 100 хиляди $ на месец. Средната заплата е 150 хиляди $ за мъжете и 117 хиляди за дамите.

Следователно, като предписание, младежите могат да си разрешат единствено дребни жилища, където е мъчно да се разположат. В множеството жилища даже няма кухни, само че постоянно такива жилища са натъпкани с разнообразни гениални устройства, секрети шкафове и трансформиращи се мебели.

3.2

3.3

 

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР